BİTLİS / TATVAN - Dumlupınar İlkokulu

Nis

Okulumuzda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı. Şiirler, Şarkılar, oyun ve  yarışmalarla dolu etkinliğimizle, çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı. ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarı elde eden öğrencilerimiz tören bitiminde ödüllendirildi.

Mrt

Okulumuzda,  1-7 Mart Deprem Haftasında,  afet ve acil durum hazırlığı kapsamında 07/03/2024 tarihinde saat 11:00'de tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikat öncesinde, okul yönetimi tüm sınıflara, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) hazırladığı videoları izletti. Videolar, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler konusunda öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

İlk siren sesinin duyulmasıyla birlikte, öğrenciler anında eğitimde öğrendikleri "çök, kapandı tutun" hareketlerini uygulayarak masalarının altına sığındılar. Depremin geçtiğini belirten ikinci siren sesiyle birlikte öğrenciler, sakin bir şekilde okulu terk etmek üzere tahliye edildi.

Mrt

İlçemizde İlkokullar arasında 05/03/2024 tarihinde düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Akıl ve Zeka Oyunları müsabakasında düzenlenen oyunların 2 dalında okulumuz öğrencileri ilçe birinciliği(Pentago ve Qbitz), 1 dalında ise ilçe ikinciliği(Equilinrio)  elde etmeyi başarmıştır.

Müsabakada dereceye giren öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi Okul İdaresi olarak tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden 4-B Sınıf Öğretmeni Sibel Öztürk Torlak'ın proje ortağı olduğu ''Magic Hands'' e-twinning projesi , öğretmen tanıtım toplantısı ile başladı. Projede Türkiye, Hırvatistan ve Romanya'dan 12 ortak okul yer almaktadır.

Proje, öğrencilere sanatsal etkinliklerini ve yaratıcı yazma becerilerini 3 tema (Kağıdın Yolculuğu, İplerin Dansı ve Karakterler Canlanıyor) üzerinden kazandırmayı amaçlıyor. Bu temalar üzerinden yapılacak etkinliklerle öğrencilerin el becerileri ve yaratıcılıklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir

Proje şubat ayında başlayıp mayıs ayında sona erecektir.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öğrencilerimizin hazırladıkları gösteri ve şiir etkinlikleri ile okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

May

Temel Eğitimde 10.000 okul projesi kapsamında ''Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın Etkinliği''ne okulumuz öğrencileri katıldı.

DEĞERLER EĞİTİMİ PANO ÇALIŞMALARIMIZ